Med-Practic
Նվիրվում է վաստակաշատ ուսուցիչ Գրիգոր Շահյանին

Իրադարձություններ

Հայտարարություններ

Մեր հյուրն է

Հրատապ թեմա

 

Սնունդը և առողջությունը

Խոհանոցային հետաքրքիր բացահայտումներ

Խոհանոցային հետաքրքիր բացահայտումներ

1. Որպեսզի ձվածեղը փարթամ լինի, 1 բաժակ ձվի վրա կարելի է ավելացնել 2 գդալ սառը ջուր և լավ հարել:

2. Խմորիչի փոխարեն խմորի մեջ կարելի է մի փոքր կոնյակ ավելացնել: Խմորն այդպես բուրավետ կլինի և ավելի համեղ:

3. Ձվի սպիտակուցը արագ և շատ կփրփրի, եթե նախապես սառեցնենք և դրա մեջ ավելացնեք մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ կամ կիտրոնաթթու: Իսկ դեղնուցի հետ հակառակն ենք վարվում՝ այն սիրում է տաքություն և շաքարավազ:

4. Եթե ցանկանում եք տապակած միսը ոսկեգույն լինի, ապա կաշվի վրա մեղր քսեք:

5. Սոխը կկորցնի դառնությունն ու ավելի համեղ կլինի, եթե քամոցի մեջ դնեք և վրան եռման ջուր լցնեք: .

6. Լյարդը փափուկ կլինի, եթե եփելուց առաջ վրան շաքարավազ շաղ տաք:

7. Որպեսզի ձվերը շոգեխաշվելիս չպայթեն, պետք է նախապես սառը ջրով լվանալ դրանք:

8. Որպեսզի կաթը եռացնելիս չայրվի, տարան պետք է սառը ջրով ցողել և եռացնել միջին ջերմաստիճանի տակ:

9. Բանջարեղենը լվացրեք կամ կտրատեք անմիջապես ապուրի մեջ լցնելուց առաջ:

10. Որպեսզի գազարը լավ համ ունենա, այն պետք է տապակել 10-15 րոպե: Գազարն ու մյուս բանջարեղենը ուժեղ կրակի վրա են պատրաստում և վերջում աղում:

11. Որպեսզի բրինձը փխրուն լինի, եփելուց առաջ սառը ջրով 30 րոպե առաջ թրջեք:

12. Որպեսզի աղը չչորանա ամանի մեջ, մի քանի հատ բրինձ գցեք մեջը:

13. Որպեզի կաթը չթափվի, պետք է տարայի մեջ մի քանի կտոր շաքար գցել և փակել՝ խառնելով 3-4 րոպեն մեկ:

14. Որպեսզի բրինձը թափանցիկ լինի, 5 րոպե այն պետք է եռման ջրի մեջ իջեցնել:

15. Որպեսզի մակարոնն ու բրինձը չկպչեն, ջրի մեջ պետք է մի փոքր ձիթայուղ ավելացնել կամ եփելուց հետո քամիչի մեջ սառը ջուր ցողել վրան:

16. Թոռոմած սամիթն ու մաղադանոսը կրկին կթարմանան, եթե քիչ քացախով ջրի մեջ դնեք:

17. Եթե ցանկանում եք, որ եփելիս բանջարեղենը համեղ լինի, դրանք ջրի մեջ պետք է իջեցնել միայն այն ժամանակ, երբ ջուրը եռում է, իսկ եթե ցանկանում եք, որ բուլյոնը համեղ լինի, բանջարեղենները պետք է սկսել եփել սառը ջրի մեջ:

Սկզբնաղբյուր. ankakh.com
med-practic.com կայքի ադմինիստրացիան տեղեկատվության բովանդակության համար

պատասխանատվություն չի կրում
Loading...
Share |

Հարցեր, պատասխաններ, մեկնաբանություններ

Կարդացեք նաև

Որքա՞ն ջուր պետք է խմել. armeniamedicalcenter.am
Որքա՞ն ջուր պետք է խմել. armeniamedicalcenter.am

Մարդիկ հաճախ պարզապես մոռանում են ջուր խմել, հատկապես դա բնորոշ է տարեցներին և երեխաներին: Սակայն ցանկացած տարիքում անհրաժեշտ է հիշել ջրի լրացուցիչ ծախսի մասին...

ՀՀ ԱՆ. Խուսափե՛ք տրանսճարպերից
ՀՀ ԱՆ. Խուսափե՛ք տրանսճարպերից

Տրանսճարպերի չարաշահումը`...

Մրգերը շաքարային դիաբետի ժամանակ. armeniamedicalcenter.am
Մրգերը շաքարային դիաբետի ժամանակ. armeniamedicalcenter.am

Մրգերը և հատապտուղները պարունակում են առողջության համար շատ կարևոր վիտամիններ, միկրոէլեմենտներ, բջջանք: Շաքար պարունակող որոշ մրգեր կարգավորում են արյան ճնշումը...

Ուտելու հոգեբանությունը. urolog.am
Ուտելու հոգեբանությունը. urolog.am

Ուտելու հոգեբանությունը կիրառական հոգեբանություն է, որն օգտագործվում է` հասկանալու մարդու սննդի ընտրության և ուտելու վարքագիծը...

ԵՊԲՀ. Սննդային ալերգիա. մասնագետի անդրադարձը
ԵՊԲՀ. Սննդային ալերգիա. մասնագետի անդրադարձը

Եթե Դուք ունեք սննդային ալերգիա, Ձեր իմուն համակարգը գերզգայուն է տվյալ սննդի նկատմամբ: Դրա պատճառը իմունոգլոբուլին E-ն է (IgE), որը բարձր քանակով հանդիպում է ալերգիա ունեցող մարդկանց մոտ...

Ալերգոլոգիա
ՀՀ Ան. Ինչպես առողջ սնվել տոնական օրերին
ՀՀ Ան. Ինչպես առողջ սնվել տոնական օրերին

Դժվարամարս կամ ոչ համատեղելի մթերքը չարաշահելու արդյունքում տոնական օրերին հաճախ արձանագրվում են սննդային թունավորումներ և մարսողական համակարգի տարբեր բնույթի խանգարումներ: Նմանատիպ խնդիրներից խուսափելու համար մասնագետները...

Սննդակարգը միզապարկի քարերի ժամանակ. հիվանդության կանխարգելումը. armeniamedicalcenter.am
Սննդակարգը միզապարկի քարերի ժամանակ. հիվանդության կանխարգելումը. armeniamedicalcenter.am

Միզապարկի քարերի  առկայության ժամանակ սնունդը պետք է լինի հավասարակշռված, հարուստ վիտամիններով և հանքային աղերով, ուղղված նյութափոխանակության խանգարման կարգավորմանը...

Միզային համակարգ Սննդակարգեր
Գինին և առողջությունը
Գինին և առողջությունը

Գինու օգտակար հատկությունները գաղտնիք չեն մարդկանց արդեն դարեր ի վեր: Սակայն, որպեսզի այն իրապես նպաստի առողջության պահպանմանը, անհրաժեշտ է ինքնագիտակցում և չափավորության զգացողություն...

Ինչպիսի՞ ջուր է պետք խմել առողջ լինելու համար. armeniamedicalcenter.am
Ինչպիսի՞ ջուր է պետք խմել առողջ լինելու համար. armeniamedicalcenter.am

Օրգանիզմի համար մեծ է ջրի դերը: Մարդն ավելի հեշտ դիմանում է քաղցին (մոտավորապես 30-45 օր), քան ջրի պակասին: Առանց ջրի օրգանիզմը չի կարող գոյատևել անգամ 5 օր, քանի որ ջուրը կյանքի հիմքն է և կազմում է օրգանիզմի 2/3-ը...

Հակաքովիդային մթերքներ. armeniamedicalcenter.am
Հակաքովիդային մթերքներ. armeniamedicalcenter.am

Քովիդ վարակը հաղթահարելու համար անհրաժեշտ է բարձրացնել օրգանիզմի դիմադրողականությունը: Դրան նպաստում է առողջ սնունդը: Բացի այդ, կան որոշ մթերքներ, որոնք ավելի` քան մյուսները, դրական ազդեցություն են ունենում...

Ընպելիքները և սնունդը հղիության ժամանակ. morevmankan.am
Ընպելիքները և սնունդը հղիության ժամանակ. morevmankan.am

Հղիների սննդի հետ բազում միֆեր են կապված: Երբեմն դրանք տարօրինակ արգելքներ են՝ կծու, սնկով կերակուրներ, մթերքների որոշակի գույներ և այլն...

Հղիություն, ծննդաբերություն
Քաղցրակերության վնասները. armeniamedicalcenter.am
Քաղցրակերության վնասները. armeniamedicalcenter.am

Գիտնականներն ապացուցել են, որ շաքարը նպաստում է վաղաժամ ծերացմանը:  Պրոֆեսոր Դեվիդ Հաննը համեմատել է շաքար շատ և քիչ օգտագործող մարդկանց դիմագծերը և սենսացիոն եզրակացության եկել: Գիտնականը նկատել է, որ նույն տարիքի...

Առանձնացված սնուցման կարևորությունը. nairimed.com
Առանձնացված սնուցման կարևորությունը. nairimed.com

Հավանաբար, շատերն են լսել առանձնացված սնուցման մասին, սակայն ըստ անվանման, այնքան էլ պարզ չէ, թե ի՞նչը` ինչի՞ց պետք է առանձնացնել, իսկ կարևորը՝ ինչո՞ւ: Առանձին սնուցման փիլիսոփայությունն այն է...

Ինչպե՞ս է ազդում սնվելու ռիթմը ուղեղի առողջության վրա. urolog.am
Ինչպե՞ս է ազդում սնվելու ռիթմը ուղեղի առողջության վրա. urolog.am

Ուտելը մարդու կյանքի կարևոր բաղադրիչներից է։ Պարզվում է, որ ոչ միայն սնննդի տեսակը, այլև այն ընդունելու ժամանակը ունի տարբեր ազդեցություններ մարդու ուղեղի վրա: Ապացուցված է, որ ուտելու անկանոն ժամերը նպաստում են...

Ամանորի տոնական սեղանի ամենավտանգավոր մթերքը. Սալուտեմ ամսագիր №4
Ամանորի տոնական սեղանի ամենավտանգավոր մթերքը. Սալուտեմ ամսագիր №4

Ամանորի սեղանն օրգանիզմի համար ծանր փորձություն է՝ սեղանին բազմաթիվ խոհարարական գլուխգործոցներ են հայտնվում, որոնց գայթակղությանը դիմանալը պարզապես անհնար է։ Սակայն բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս...

Ամեն ինչ տոն օրերի մասին Սալուտեմ 4.2021

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ